کشک و قروت زابلی:
کشک زرد یا کشک و قروت زابلی یکی از خوراک های محبوب سیستان است.
یکی از غذاهای محلی معروف خطه شمال استان سیستان و بلوچستان یعنی سیستان است.
سالم و ارگانیک که با توجه به راحتی و سرعت طبخ، مورد علاقه بسیاری از خانواده های سیستانی است .
در صورتی که شرایط تهیه آن را داشته باشند به اندازه نیاز یک سال خود آن را تولید. به خصوص در فصل سرما از آن استفاده میکنند.
از آنجا که در گذشته بیشترین محصول خطه سیستان گندم و جو بود به همین دلیل این دو محصول در بیشتر غذاهای محلی این منطقه وجود دارد. در کشک زرد نیز بلغور گندم به عنوان یکی از مواد اصلی مورد استفاده قرار میگیرد و همین باعث تفاوت آن با دیگر کشک ها میشود..
علاوه براین از پودر این کشک میتوان برای غلیظ تر کردن بقیه سوپ ها و خورشت ها متناسب با ذائقه افراد استفاده کرد. در حال حاضر کشک سیستانی نه تنها در بین جوانان و به ویژه بزرگان منطقه جایگاه ویژه ای دارد .
در خانه هر سیستانی یافت میشود بلکه توانسته است در دیگر مناطق کشور نیز مهمان سفره های ایرانی باشد.
خواص بینظیر کشک زابلی:
این خوراک تهیه شده از بسیاری مواد مغذی و معدنی است و تاثیر مستقیم در دستگاه گوارش و هضم بالای غذا دارد. کاهش فشارخون، پاک کننده و تصفیه کننده قوی، سپری مقاوم در مقابل تیروئید، دیفتری و سیاهسرفه و همچنین در پیشگیری از سرطان بسیار مؤثر است.
منبع غنی پروتئینی این محصول با توجه به در حال رشد بودن کودکان سبب شده که غذایی کامل برای آنها باشد.
این خوراک در وعده صبحانه باعث رغبت فرزندان به خوردن صبحانه و تاثیر گذاری آن در سلامتی کودکان می شود.
روش تهیه کشک و خشک کردن کشک:
تولید کشک با دستگاه خشک کن و روش خانگی و صنعتی تولید کشک :
ابتدا ماست را به طور کامل با همزن میزنیم تا یکنواخت دربیاید
حالا اب را کم کم اضافه کنید ومرتب هم بزنید تا مثل دوغ غلیظ شود .
نمک را به مایع اضافه کنید و روی حرارت ملایم شعله قرار دهید ومرتب هم بزنید
*اگر هم نزنید کشک شما بریده بریده میشود.
غلظت کشک باید خیلی بالا باشد مثل سس که شد از روی شعله برمیدارید و ادویه جات مخصوص به خود را اضافه کنید.
*اگر برای تهیه کشک دوغ و یا ماست شیرین بود حتما انرا در دمای خانه یک روز نگهداری کنید تا ترش شود .
*اگر میخواهید غلظ شود از ارد استفاده کنید .
**یک کیلو ماست نیم کیلو کشک میدهد .